Een tweede front

Een tweede front

De Sovjet-Unie vraagt de andere geallieerde machten een tweede front te openen in het Westen om de druk door de Duitsers in het Oosten te verlichten.

Thomas Timmers
D-day

D-day, de eerste dag van Operation Overlord

De term D-Day wordt in de krijgsmacht gebruikt om de dag aan te duiden waarop men een aanval of operatie plant.

Nick Lieten
De dure les van Dieppe

De dure les van Dieppe

Het doel van deze aanval was om een haven te veroveren, deze bezet te houden, informatie in te winnen en te kijken hoe de Duitsers hierop zouden reageren.

Thomas Timmers
Kunstmatige Mulberry havens

Kunstmatige Mulberry havens

Mulberry was de codenaam voor een tweetal kunstmatige havens (Mulberry A en Mulberry B) die onmiddellijk na de landingen bij Normandië.

Nick Lieten
De dag ervoor

De dag ervoor

287.000 mannen en ontelbare gepantserde voertuigen gingen op 5 juni aan boord van ontelbare schepen, klaar om te vertrekken naar de Normandië.

Thomas Timmers
Luftwaffe en Marine op D-day

Luftwaffe en Marine op D-day

De sterkte van zowel de Kriegsmarine als de Luftwaffe waren op het moment van de landingen zodanig afgezwakt waardoor deze geen rol van betekenis meer konden spelen.

Bram Dermout
Loading...

Over Feiten

Dit is een brede verzameling van informatieve artikels die meestal een gedetailleerde & objectieve blik werpen op D-day en de slag om Normandië.

Hier komen vooral artikels aan bod die te maken hebben met: politiek, tactiek, materieel, steden, moreel, planningen, organisaties & cijfers.

Meest gelezen

Medewerker worden?

Wij zijn altijd op zoek naar personen die mee willen helpen in het optimaliseren en samen stellen van artikels. Als medewerker ben je nergens toe verplicht. Alles is vrijblijvend, je kiest zelf hoeveel tijd je aan de medewerking spendeert.

Wordt medewerker

Artikel schrijven?

Denk je iets interessants of waardevol te kunnen bijdragen aan D-day Info? Je kan een artikel schrijven of materiaal aannleveren zonder volwaardig medewerker te zijn. Wij bekijken hoe we jouw bijdrage kunnen verwerken en indien mogelijk, publiceren.

Artikel schrijven