Operation Overlord

Operation Overlord

Operatie Overlord was tijdens de Tweede Wereldoorlog de codenaam voor de invasie door de westerse geallieerden in het door Duitsland bezette West-Europa.

Thomas Timmers
Operation Bluecoat

Operation Bluecoat

Strategisch gezien was het doel van de operatie het ondersteunen van de uitbraak die de Amerikanen op de westflank in Normandië zouden uitvoeren.

Bram Dermout
Operation Bodyguard

Operation Bodyguard

Operatie Bodyguard werd ontworpen om de Duitsers op een verkeerd been te zetten door hun zo af te laten vragen, waar en wanneer de invasie zelf, zou plaatsvinden.

Nick Lieten
Transportation Plan

Transportation Plan

Het Transportaion Plan was een operatie voor strategische bombardementen met als doel alle mogelijke toegangswegen naar het invasiegebied van Normandië te limiteren.

Nick Lieten
Operation Neptune

Operation Neptune

Operation Neptune was het marine-onderdeel en het amfibische aanvalsplan van Operatie Overlord. Het is de grootste amfibische operatie in de geschiedenis.

Nick Lieten
Operation Pointblank

Operation Pointblank

Het primaire doel van Operation Pointblank was om de aanwezigheid van de Duitsers in het luchtruim af te zwakken of te vernietigen.

Thomas Timmers

Over Operaties

De slag om Normandië bestond uit vele bekende en minder bekende militaire operaties, ook al heeft de slag zelf net iets minder dan drie maanden geduurd.

Wij proberen voor iedere operatie een artikel samen te stellen waarin we de voorbereiding, uitvoering & het eventuele resultaat van de operatie aan bod zullen brengen.

Meest gelezen

Medewerker worden?

Wij zijn altijd op zoek naar personen die mee willen helpen in het optimaliseren en samen stellen van artikels. Als medewerker ben je nergens toe verplicht. Alles is vrijblijvend, je kiest zelf hoeveel tijd je aan de medewerking spendeert.

Wordt medewerker

Artikel schrijven?

Denk je iets interessants of waardevol te kunnen bijdragen aan D-day Info? Je kan een artikel schrijven of materiaal aannleveren zonder volwaardig medewerker te zijn. Wij bekijken hoe we jouw bijdrage kunnen verwerken en indien mogelijk, publiceren.

Artikel schrijven