Batterijen - Hillman
Terug naar > Batterijen
Volgende batterij
Vorige batterij

Hillman

De locatie die van de geallieerden de codenaam HILLMAN kreeg, bestond uit 18 betonnen bunkers, ingegraven tot 4 meter diep, onderling verbonden via een ingewikkeld loopgravennetwerk. De verdediging werd gewaarborgd door kanonnen, mitrailleurs en pantserkoepels, het geheel omringd door een mijnenveld en prikkeldraadbarrières. Op 6 juni 1944 krijgt het 1e Bataljon van het Suffolk Regiment de moeilijke taak Hillman in te nemen.

De Duitsers hadden de batterij bewapend met vier Tsjecho-Slowaakse 100 mm kanonnen, die aanvankelijk op platforms werden geplaatst. Later kregen de kanonnen bescherming van kazematten.

Hillman wordt gerund door de vereniging ‘De Vrienden van het Suffolk Regiment’ die in samenwerking met de gemeente de oud-strijders vereert en het monument onderhoudt dat op 6 juni 1989 op een van de bunkers ingehuldigd werd. De vereniging bestaat hoofdzakelijk uit vrijwilligers die hun passie delen voor fortificaties, de geschiedenis van de gemeente en de Landing op 6 juni 1944. Het museum heeft drie zalen met authentieke Britse en Duitse voorwerpen uit de oorlog.

Prijs: Hillman is het hele jaar open, gratis toegang.