Batterijen - Maisy
Terug naar > Batterijen
Volgende batterij
Vorige batterij

Maisy

Een eerder vergeten Duitse Batterij in de buurt van Omaha Beach en Pointe du Hoc.

Het nabijgelegen Pointe du Hoc was voorzien van 3 x 20mm anti-luchtafweer, samen met houten kanonnen in de bunkers om zo de geallieerden te misleiden. De Maisy batterij was echter voorzien van 8 x 88mm anti-luchtafweer geschut. De in 1942 gebouwede batterij werd bemand door de infanterie van de 352e en 716e Duitse Infanterie Divisie. Op 3 juni kreeg men versterking van het Flak Bataljon. Dit Bataljon stond onder het commando van Kistowski. In een interview met regisseur Cornelius Ryan van de Longest Day, geeft Kistowski uitvoerige details over geallieerde vliegtuigen die op D-Day over Maisy vlogen en de wijze waarop de Duitsers de stellingen verdedigden. Ook maakt hij melding van 12 verkeerd gelande Amerikaanse parachutisten op de Maisy batterij op D-Day.

Op 6,7 en 8 juni 1944 bestoken de Duitsers drie dagen lang de geallieerden op Omaha Beach. De doorslaggevende aanval waaraan de 2e en 5e bataljons van de US Rangers deelnamen, op 9 juni 1944, duurde vijf lange uren.

De onderaardse bouwwerken, de plaatsen van de artilleriestukken, de kanonnen die sinds de opening in 2007 geïnstalleerd zijn, tunnels en andere bouwwerken zijn te bezichtigen. Meer dan anderhalve kilometer gerestaureerde en toegankelijke loopgraven, om even in de huid van de verdedigers te kruipen.

Prijs: Vrij bezoek max. 30 minuten