Ceremonie WN62

75e Verjaardag D-day: de herdenkingen in Normandië

Thomas Timmers

Alvast een vooruitblik op enkele bijzonderheden en hoogtepunten tijdens de 75e herdenking van D-day en de Slag om Normandië.

Les Cruise

D-day parachutist, veteraan Les Cruise over vrijheid en familie

Thomas Timmers

Bijna 74 jaar later, verleend het National Warplane Museum veteraan, Les Cruise, de mogelijkheid om, samen met zijn familie, opnieuw mee te vliegen met het vliegtuig waar hij uitsprong tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Saving Private Ryan

Het succes van Saving Private Ryan

Thomas Timmers

Saving Private Ryan, geregisseerd door Steven Spielberg, is ondertussen al toe aan zijn 20e verjaardag. Het werk van Spielberg kan je onderverdelen in twee categorieën: Serieus en entertainment.

Battlefield Bus Tours

Op reis naar Normandië met Battlefield Bus Tours

Anne Ratterman

Battlefield Bus Tours organiseert jaarlijks busreizen naar Normandië, Auschwitz/Birkenau en het Ardennenoffensief. Alle tours worden ondersteund door een deskundige Nederlandse gids die iedereen mee terug neemt in de tijd.

Nieuwe film over D-day

Nieuwe film over D-day dankzij Dale Dye en Tom Hanks

Thomas Timmers

Bijna iedereen kent de legendarische film 'Saving Private Ryan' of de geweldige serie 'Band of Brothers'. Dankzij de samenwerking tussen Dale Dye en Tom Hanks is er een soortgelijke nieuwe film over D-day op komst!

Oudste skydiver ooit

Oudste skydiver ooit

Thomas Timmers

De 101 jarige D-day veteraan Verdun Hayes, vestigt een wereldrecord als oudste skydiver ooit met een tandemsprong.

Over Actua

Tot op de dag van vandaag is er nog altijd veel interesse in de acties & gebeurtenissen rond D-day en de slag van Normandië.

In deze categorie proberen we je op de hoogte te houden over het hedendaagse nieuws rond D-day en toeristische informatie over Normandië.

Medewerker worden?

Wij zijn altijd op zoek naar personen die mee willen helpen in het optimaliseren en samen stellen van artikels. Als medewerker ben je nergens toe verplicht. Alles is vrijblijvend, je kiest zelf hoeveel tijd je aan de medewerking spendeert.

Wordt medewerker

Artikel schrijven?

Denk je iets interessants of waardevol te kunnen bijdragen aan D-day Info? Je kan een artikel schrijven of materiaal aannleveren zonder volwaardig medewerker te zijn. Wij bekijken hoe we jouw bijdrage kunnen verwerken en indien mogelijk, publiceren.

Artikel schrijven