GARBO: dubbelspion in het belang van D-day en Operation Overlord

GARBO: dubbelspion in het belang van D-day en Operation Overlord

Thomas Timmers

Juan Pujol Garcia was een dubbelspion in dienst van de Britten. Onder de codenaam ‘GARBO' heeft hij voor een deel de uitkomst van D-day bepaald.

Frogmen: de eerste mannen aan wal op D-day

Frogmen: de eerste mannen aan wal op D-day

Thomas Timmers

De eerste mannen aan wal op D-day waren de zogenaamde Frogmen. Hun hoofddoel was het opruimen van mijnen en obstructies onder water.

Het drama van Slapton Sands

Het drama van Slapton Sands dat geheim moest blijven

Thomas Timmers

In de eerste dagen van mei 1944 spoelden er stelselmatig een groot aantal lijken aan op de kusten van Zuid-Devon. Dit was te wijten aan één van de grootste geallieerde tragedies van de Tweede Wereldoorlog. Het drama van Slapton Sands.

Slachtoffers op D-day

Slachtoffers op D-day en tijdens de slag om Normandië

Thomas Timmers

Uit het aantal slachtoffers op D-day en tijdens de slag van Normandië kan je afleiden dat dit één van de belangrijkste momenten waren tijdens de oorlog.

De slag om Cherbourg

De slag om Cherbourg

Nick Lieten

Het veroveren van een intacte grote haven tijdens de slag om Cherbourg was cruciaal voor een succesvolle opmars tegen de Duitsers in West-Europa.

Panzer Lehr

Panzerkwestie voor D-day

Thomas Timmers

De Panzerkwestie, het dilemma over de juiste positionering van de Duitse Panzer-eenheden speelde een belangrijke rol in de uitkomst van D-day en het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog.

Loading...

Over Feiten

Dit is een brede verzameling van artikels en onderwerpen die een gedetailleerde & objectieve blik werpen over D-day en de slag om Normandië.

Hier komen vooral artikels aan bod die te maken hebben met: politiek, tactiek, materieel, steden, moreel, planningen, organisaties & cijfers.

Medewerker worden?

Wij zijn altijd op zoek naar personen die mee willen helpen in het optimaliseren en samen stellen van artikels. Als medewerker ben je nergens toe verplicht. Alles is vrijblijvend, je kiest zelf hoeveel tijd je aan de medewerking spendeert.

Wordt medewerker

Artikel schrijven?

Denk je iets interessants of waardevol te kunnen bijdragen aan D-day Info? Je kan een artikel schrijven of materiaal aannleveren zonder volwaardig medewerker te zijn. Wij bekijken hoe we jouw bijdrage kunnen verwerken en indien mogelijk, publiceren.

Artikel schrijven