Exercise Tiger

Exercise Tiger

Thomas Timmers

Exercise Tiger was de voorlaatste grootschalige voorbereiding op de landingen van D-day. Deze zouden plaatsvinden op het terrein van Slapton Sands in Devon.

Braunton Burrows

Braunton Burrows

Thomas Timmers

In de maanden voor D-day werd een groot deel van de Noord-Devon kust gebruikt voor militaire opleiding ter voorbereiding van D-day.

Operation Overlord

Operation Overlord

Thomas Timmers

Operation Overlord was tijdens de Tweede Wereldoorlog de codenaam voor de invasie door de westerse geallieerden in het door Duitsland bezette West-Europa.

Operation Bluecoat

Operation Bluecoat

Bram Dermout

Operation Bluecoat had een substantiële bijdrage geleverd om de Duitse tegenaanval in de Amerikaanse sector bij Avranches te doen mislukken.

Operation Bodyguard

Operation Bodyguard

Nick Lieten

Operation Bodyguard werd ontworpen om de Duitsers op een verkeerd been te zetten door hun af te laten vragen, waar en wanneer de invasie, zou plaatsvinden.

Transportation Plan

Transportation Plan

Nick Lieten

Het Transportaion Plan was een operatie voor strategische bombardementen met als doel alle mogelijke toegangswegen naar het invasiegebied van Normandië te limiteren.

Loading...

Over Operaties

De slag om Normandië bestond uit vele bekende en minder bekende militaire operaties, ook al heeft de slag zelf net iets minder dan drie maanden geduurd.

Wij proberen voor iedere operatie een artikel samen te stellen waarin we de voorbereiding, uitvoering & het eventuele resultaat van de operatie aan bod zullen brengen.

Meest gelezen

Medewerker worden?

Wij zijn altijd op zoek naar personen die mee willen helpen in het optimaliseren en samen stellen van artikels. Als medewerker ben je nergens toe verplicht. Alles is vrijblijvend, je kiest zelf hoeveel tijd je aan de medewerking spendeert.

Wordt medewerker

Artikel schrijven?

Denk je iets interessants of waardevol te kunnen bijdragen aan D-day Info? Je kan een artikel schrijven of materiaal aannleveren zonder volwaardig medewerker te zijn. Wij bekijken hoe we jouw bijdrage kunnen verwerken en indien mogelijk, publiceren.

Artikel schrijven